Resan hem paborjas

Som ni sakert last innan sa var vi igar pa rundtur i Ghettokvarteren och de judiska kvarteren i Krakow. Vi var aven inne i en synagoga och fick se hur en sadan ser ut inuti. Det var ett intressant miljobyte och man fick annu mera insikt i hur grymt "duktiga" nazisterna var pa att fornedra judarna pa alla mojliga sett. ett exempel ar att judar inte far kremeras utan de ska begravas hela eftersom de tror att messias ska komma och fa dom till livet igen. Detta tog nazisterna fasta pa och som ni sakert vet sa brandes nastan varenda jude efter att de dodats.

Idag kommer vi att borja resan hem till Sverige igen. vi kommer att aka fran Krakow vid halv sextiden ikvall och sen kor Bengt hela natten fram tills vi ar framme i Gdynia och tar baten darifran vid nio pa lordag morgon. Vi kommer sedan att aka farjan hem till Karlskrona och ar framme dar vid klockan sju lordag kvall.

Vi, eller iallafall jag har haft en underbar vecka med varldens basta larare som har tagit hand om oss som en pappa. Jag ar sa oerhort tacksam for att denna resan har blivit av och att Bengt verkligen lagt ner sin sjal i detta. Nu ska jag, Isabelle, Ida och Karin se resten av butikerna i kopcentrat som vi inte hann med imorgon.

Vi hors!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0